Cubelles Noir 2002 (II)

El festival de gènere negre de Cubelles ha arribat amb aquesta edició a la sisena i, encara que és el primer cop que participo com un dels convidats, de públic he anat sempre. Aquest cop però, he tingut el plaer de debatre en una taula rodona i a més a més per partida doble, perquè al final i degut a una baixa de darrera hora, també vaig participar a la taula rodona "Nazis entre nosaltres?" amb Jose Manuel Baselga, José Luis Muñoz, José Vaccaro, Maria Josep Estanyol i, novament, amb Lolo García de moderador. Estic acabant una novel·la on apareix el tema dels nazis refugiats al Baix Penedès i documentació al respecte no em falta.


El festival m'ha permès conèixer gent de la professió prou agradable i seguir un bon grapat de debats interessants. Els quatre dies de durada han estat ben aprofitats. Espero que els organitzadors segueixin comptant amb mi per edicions futures. També cal destacar del Cubelles Noir l'apartat de premis: l'escriptora Ramona Solé amb la seva obra «Bisturí» ha guanyat el premi a la millor novel·la negra en català amb  una història de revenja ben lligada i amb un terror de fons impactant. En castellà, el jurat ha premiat Marta Prieto per «la Ilustrísima», una novel·la que descriu un fet real i fa una crítica cap a una societat pronunciada.

El premi honorífic a un personatge històric de la novel·la negra ha estat per Petra Delicado, la inspectora de policia creada per Alicia Giménez Barltett.


La foto de família amb la majoria de convidats i organitzadors és un bon record. Salut i força al Cubelles Noir!

Bloc del festival





Comentaris

Articles populars