Cubelles Noir 2022 (I)

El passat 18 d'agost, en el marc del festival de literatura negra Cubelles Noir 2022, vaig participar en la Taula rodona "Escriure en les variants dialectals del català" amb Carme Rigol, Jordi Agut i Jaume Arasa, amb la moderació de Lolo Garcia.

El debat va ser prou interessant i tots els participants vam coincidir en la necessitat de preservar les variants dialectals del català en la literatura, ja que a banda d'enriquir el nostre idioma també és la manera de mantenir-los en la llengua parlada. Malauradament molts parlars s'estan perdent, com ara el penedesenc o el tarragoní, reduïts a unes poques expressions i sotmesos a la pressió del català estàndard, que no és res més que una barreja del català present als mitjans de comunicació i el barceloní mal parlat.

Personalment vaig comentar que era molt necessari enriquir la llengua i la creació literària amb un ús normalitzat dels diferents tipus d'argot i dels registres de tota mena de la llengua adaptats sempre a cada personatge i/o situació. Què hi penseu vosaltres? 

 

Comentaris

Articles populars