Tarator

(sopa freda típica de Bulgària)

Un dels millors el vam menjar a Plovdiv, una ciutat antiquíssima de la Tràcia búlgara tan bonica i interessant com poc coneguda. Un dia d'aquests us en parlaré. El tarator és un menjar fresc,  que ve molt de gust a l'estiu i que resulta molt fàcil de preparar, animeu-vos!


Ingredients per a 4 persones:



1 pot de iogurt natural 500 ml
2 gots d'aigua,
1 o 2 cogombres, segons mida
2 grans d'all
2 cullerades d'oli
nous mòltes
fonoll o anet
Pessic de pebre negre
Sal


Elaboració:


Peleu els cogombres, tallar en trossos petits. Picar les dents d'all i barrejar-los amb els cogombres i les nous mòltes. Tirar la barreja en un bol. Afegir el iogurt i remenar tot tirant l'aigua. Afegir el fonoll o l'anet i l'oli. Posa la sal i el pebre al gust. Servir fred, fins i tot amb glaçons.



Comentaris

Articles populars